30 сентября, 2020

ХХХ Международная научно-практическая интернет-конференция

  • Medical education in Iran is different from other countries in the world, and in Iran, except for veterinary medicine, which is under the Ministry of Science. The rest of the medical disciplines are under the Ministry of Health.

  • ВПЛИВ СОЛЕЙ ЙОДУ НА ОРГАНОЛЕПТИЧНІ ТА ФІЗИКО-ХІМІЧНІ ПОКАЗНИКИ КЕФІРУ

      Ольга Кузнецова, Маргарита Сидорякіна, Валерія Мігура (Дніпро, Україна) |    Скачать статью |  Link

    Самим поширеним і наочним проявом йодної недостатності є захворювання щитовидної залози – гіпотиреоз, викликаний йодним дефіцитом. В основному це трапляється у регіонах зі зниженою кількістю йоду у ґрунті, воді та рослинах [1]. До таких регіонів відноситься і Дніпропетровська область, де на гіпофункцію щитовидної залози страждає кожна четверта жінка. Цей дуже важливий мікроелемент повинний постійно надходити в організм людини. Тому дуже актуальним є виробництво йодованих продуктів, які б людина могла споживати щодня [2]. Метою наукової роботи є дослідження можливості отримання йодованого кефіру та вивчення впливу солей йоду на мікрофлору кисломолочного напою.