МОДЕЛЮВАННЯ МЕХАТРОННОГО КОМПЛЕКСУ «ДРОБАРКА-МЛИН»

  Олена Бориченко, Василь Калінчик, Віталій Калінчик, Олександр Мейта, Віталій Побігайло (Київ, Україна) |    Завантажити статтю

Дроблення і подрібнення твердих продуктів і тіл відносять до механічних процесів, в яких беруть участь основне середовище і компоненти, що додатково вводяться, застосовуються фізико-хімічні, механічні або гідромеханічні впливи, які здійснюються всередині робочих просторів апаратів для отримання кінцевих продуктів. Якість процесу визначає його енергоємність та кількісно-якісні показники вихідного продукту. Один із способів забезпечення раціональних режимів роботи технологічних механізмів дробильно-сортувальних фабрик – застосування систем адаптивного керування. Для роботи АСУ технологічним процесом необхідне математичне забезпечення, яке адекватно описує технологічні процеси та роботу обладнання, що бере участь у цих процесах.