ТРАДИЦІЙНІ ВИРОБНИЦТВА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ РІЗНИХ КРАЇН СВІТУ

  Олена Чередніченко, Юлія Малишко (Київ, Україна) |    Завантажити статтю

Харчова промисловість традиційно пов´язана із сільським господарством, яке являється основним постачальником сировини для неї, і формувалася вона в усіх країнах світу протягом тривалого часу. Проте, внаслідок природно-кліматичних умов і міжнародного поділу праці певні країни знані конкретними виробництвами та продовольчими товарами. Вироби макаронної промисловості є однією з візитівок Італії, оскільки макарони вважаються традиційною стравою італійської кухні. Хоча появу макаронів засвідчують V ст. до н.е. на Далекому Сході. Сучасні макаронні вироби випускаються різноманітних форм, зокрема трубочок, мушлі, кілечок, пластин, метеликів, спіралей. Найвідомішими італійськими виробниками макаронів є Barilla, Buitoni, De Cecco, Del Verde, Divella та інші.