ВИРОБНИЦТВО ШАМПАНСЬКИХ ТА ІГРІСТИХ ВИН НА УКРАЇНІ

  Володимир Кучеренко (Київ, Україна) |    Завантажити статтю

За загальноприйнятою на практиці і в торгівлі класифікацією, виноградні вина в залежності від технології виготовлення поділяються на групи. Кожна група вина, за складом (переважно за вмістом спирту та цукру) ділиться на категорії: столові – сухі, сухі особливі, напівсухі, напівсолодкі; спеціальні: міцні, солодкі, напівдесертні, десертні ти лікери; ароматизовані та ігристі вина. В свою чергу кожна категорія в залежності від смакових, ароматичних і кольорових особливостей розділяється на типи: Вермут, Кагор, Мадера, Малага, Марсала, Портвейн, Токай, Херес і Шампанське. Останньому типу вина й присвячений цей матеріал.