ХАРАКТЕРИСТИКА АМІНОКИСЛОТНОГО СКЛАДУ БІЛКУ ПШЕНИЧНОЇ КЛІТКОВИНИ З ПЕКТИНОМ ГАРБУЗА

  Лідія Корець (Киев, Украина) |    Скачать статью

Сучасний стан харчування населення України характеризується дефіцитом багатьох незамінних факторів харчування. В наш час перспективним напрямком в забезпеченні населення високоякісними продуктами харчування підвищеної харчової та біологічної цінності є комбінування сировини рослинного та тваринного походження з урахуванням адекватних потреб людини, згідно з сучасними вимогами нутриціології. Аналіз літературних джерел свідчить про те, що приорітетним напрямком удосконалення технологій варених ковбасних виробів пов’язано з використанням зернових культур та овочевих добавок у сухому вигляді. В Україні виготовляють пшеничну клітковину з пектином гарбуза у якості біологічно активної добавки. Характеристика її властивостей свідчить про можливість її використання для поліпшення функціональних властивостей варених ковбасних виробів. Однак, у доступної нам літератури відсутні дані амінокислотного складу її білку. Мета досліджень полягала у вивченні амінокислотного складу рослинної добавки пшенична клітковина з пектином гарбуза та оцінка його особливостей з урахуванням вимог ФАО/ВОЗ та біологічної цінності при формуванні модельних продуктів.